ОСТАННІ НОВИНИ

Слухання “Яворівський проти “Молодої Галичини” знову перенесене

|

Третє судове засідання у справі “Володимир Яворівський проти редакції газети “Молода Галичина” відбулося сьогодні у Франківському районному суді. Проте втретє засідання перенесли через нові документи, які надійшли до суду від відповідача. Суд вирішив відновити судове слідство. Продовження судового протиборства нардепа і голови Національної спілки письменників України та газети “Молода Галичина” відновиться 9 квітня.

Сам Яворівський так прокоментував третє відтермінування засідання: “Здійснюється брутальний тиск з боку власників “Молодої Галичини” – СДПУ(о). Скільки я можу їздити на ці засідання з Києва? На Феміду чинять політичний тиск.”

Нагадаємо, що 13 листопада в газеті “Молода Галичина” була надрукована ціла сторінка із п’яти матеріалів без підписів під загальним заголовком “Перевертень”, присвячена Володимиру Яворівському. Один із заголовків звучав так: “Володимир Яворівський – вбивця Плюща”. Окрім цього в газеті був опублікований лист начальнику КДБ Андропову нібито підписаний Яворівським, Павличком та Драчем. Цей лист вперше опублікувався в газеті “Товариш” ще в 93 році. Тоді Старокиївський суд визнав цей документ підробленим, а також заборонив подальше його розповсюдження. “Найбільше я обурений тим, що мене називають вбивцею Плюща, який був моїм добрим другом,” – говорить сам Володимир Яворівський.

Позивач вимагає від “Молодої Галичини” 100 000 гривень за глум над честю та гідністю Голови Національної спілки письменників України та народного депутата України. Окрім цього Яворівський прагне спростування та надання для нього однієї сторінки газети для листа-відповіді. До речі, у позові говориться, що макетування та верстка листа-відповіді повинні готуватися Володимиром Яворівським.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *