ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина підтримала вітчизняне книговидання на 632 тисячі гривень

|

На підтримку українського книговидання та періодики обласний бюджет цьогоріч виділив 632 000 гривень, з яких 422 тисячі гривень спрямують на книговидання, а 210 тисяч на підтримку періодичних видань, повідомила прес-служба обласної адміністрації.

Формування програми книговидання здійснювалося за участю експертної ради, до якої ввійшли провідні літератори та літературознавці, зокрема професор ЛНУ, письменник Р. Іваничук, голова обласної спілки письменників Л. Різник, письменник В. Неборак, мистецтвознавець М. Станкевич, літературознавець М. Ільницький, завідувач кафедри редагування літератури УАД М. Старовойт, відповідальний секретар Львівської спілки журналістів П. Лехновський.

Відтак основну увагу приділятимуть відомим творам, на які є попит у читача і які пов’язані з національно-визвольною боротьбою українського народу, дитячим творам та художній літературі. Для відзначення відомих особистостей Львівщини та ювілейних дат передбачена закупівля презентаційних видань. Закуплену літературу спрямують в бібліотеки області. Загалом передбачено придбати 53 найменувань книжок загальним тиражем 23 850 примірників.

Окрім цього, з обласного бюджету надається підтримка 18-м періодичним виданням на загальну суму 210 000 гривень, таким як журнал „Дзвін”, „Літературний Львів”, виданням національних меншин та іншим. А також управління ЗМІ та поліграфії облдержадміністрації і постійна депутатська комісія обласної ради у наступному році планують збільшити видатки на українське книговидання в обласному бюджеті Львівщини та рекомендуватимуть місцевим радам Львівщини виділяти кошти на ці цілі у районних та міських бюджетах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *