ОСТАННІ НОВИНИ

Повністю здоровими є лише 12% дошколяриків

|

Хронічні захворювання дітей дошкільного віку щороку зростає. Повністю здоровими на сьогодні є лише 12% львівських дошколяриків. Міжвідомча координаційна нарада, яка в ці хвилини засідає в стінах міськради намагається розробити програму “Здоров’я школяра” на наступні три роки.

За словами координатора програми “Здоров’я школяра” Марії Іванової, сьогодні на хронічні захворювання страждають 15-20% львівських дошколярів, а на неврологічні відхилення – 30-40 відсотків. Найприкріше те, що показники нашого міста в цілому збігаються з показниками по Україні. Причиною такого незадовільного стану здоров’я дітей, пані Марія найперше назвала нездоровий психологічний клімат в сім’ї, поганий стан довкілля, обмежений доступ до медичного обстеження та недостатня увага до профілактики і виховання гігієнічної культури у дітей.

Відтак, звітуючи про те, що вдалося зробити протягом трьох років, на які було розраховано прграму “Здоров’я школяра”, Марія Іванова наголосила, що особливу увагу найперше скеровували на пропагування здорового способу життя та підвищення рейтингу фізкультури і спорту серед школярів. Нагадаємо, що програма реалізовувалася на базі 15 шкіл. І незважаючи на те, що фінансуваня її було запізнілим, вчителям та батькам вдавалося віднаходити додаткові кошти на реалізацію запланованого. Відтак на сьогодні в школах функціонують 5 логопедичних кабінетів, 12 залів корегуючої гімнастики, 4 масажні кабінети, 60 спортивних баз, 5 атлетичних залів та 15 басейні. Завдяки 1,3 мільйона гривень. Які виділили з міського бюджету, вдалося поновити спортивний інвентар, обладнання для медкабінетів, забезпечити літній відпочинок.

Окрім покращення матеріально-технічної бази шкіл, окрему увагу приділяли навчанню педагогів, які мають безпосередній зв’язок з охороною здоров’я школяра. Відтак 91% вчителів пройшли навчальні тренінги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *