ОСТАННІ НОВИНИ

Польські митники приготували українцям першоквітневий сюрприз

|

З 1 квітня Варшава вносить зміни до правил перетину україно-польського кордону, зокрема, в’їхати до Польщі українці зможуть тільки при наявності міграційної карти, де фіксується дата в’їзду і виїзду з країни.

Як повідомив українській службі радіостанції „Німецька хвиля“ начальник штабу Львівського прикордонного загону Валерій Фадеєв, в основному зміни стосуються ввезення в Польщу окремих товарів. Зокрема, норма перевезення алкоголю і тютюну зменшується вдвічі – одна особа може перевезти за місяць тільки одну пляшку спиртного або один блок сигарет.

Крім того, польська сторона вимагатиме заповнення митних декларацій і внесення даних у комп’ютерний реєстр.

Фадеєв також повідомив, що в пунктах пропуску поляки відкриватимуть окремі смуги для громадян країн шенгенської зони.

Ці нововведення, на думку українських прикордонників, не підвищать і без того тривалу процедуру припинення кордону.

Зараз бажаючим в’їхати до Польщі на власному автотранспорті доводиться чекати в чергах не менше п’яти годин.

Як повідомлялося, Україна звернулася до Польщі з проханням вжити всіх можливих заходів для прискорення перетину кордону автотранспортом і ліквідації черг. Питання перетину україно-польського кордону обговорили в кінці минулого тижня на зустрічі у Києві заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик і посол Польщі в Україні Марек Зюлковськи. Для обговорення питань, пов’язаних з необхідністю поліпшення ситуації з автотранспортним перетином кордону, Моцик запропонував провести найближчим часом зустріч на кордоні заступників міністрів закордонних справ за участю представників митної, прикордонної служб і місцевої влади. Така зустріч могла б відбутися вже на початку квітня, повідомляє ForUm.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *