ОСТАННІ НОВИНИ

Підлітка тримали у підвалі закутим в ланцюги

|

Начальник УБОЗ УМВСУ у Львівській області Сергій Сухонос зібрав сьогодні брифінг, аби розповісти журналістам деякі подробиці затримання і звільнення 17-річного сина львівського приватного підприємця. За словами пана Сергія, злочинці готувалися понад 5 місяців перед тим як захопити хлопця, тому і на затримання пішло чимало зусиль найкращих правоохоронців Львівщини.

Нагадаємо, що 18 березня до правоохоронних органів звернувся один з приватних підприємців Львова і повідомив, що два дні тому викрали його сина – 17-літнього учня львівської школи, і вимагали викуп – 500 000 доларів. Цього ж дня працівники правоохоронних органів порушили кримінальну справу за статтею 147 ККУ (Захоплення заручника). На сьогоднішньому брифінгу стало відомо, що підозрювані підстерегли хлопця, коли він повертався з навчання, оглушили його і кинули в машину. Потім заручника перевезли в якесь “глухе” село на Львівщині в лісовому масиві, завели в напівпідвальне не придатне для життя приміщення та прикували ланцюгами. Там вони його прортрима 5 днів. Із батьками злодії підтримували зв’язок за допомогою таксофонів, обіцяли в разі невиконання вимог зробити їхньому синові смертельну ін’єкцію. До речі, коли батьки звернулися до УБОЗУ, половина грошей вже була зібрана. “Ми не можемо судити чи були в підприємця такі гроші, але розуміємо, що підозрювані довго прослідковували зв’язки та знайомства батьків,” – говорить Сергій Сухонос.

Подробиці затримання зараз вважаються таємницею слідства. Проте відомо, що правоохоронці зуміли створити особливі умови, щоб підозрювані відпустили заручника. Через три години після визволення заручника, були затримані і підозрювані – 51-річний та 53-річний не суджені львів’яни, яки працюють у Львові. У разі, коли суд доведе їхню вину, вони можуть потрапити на грати від 7 до 15 років. Решту подробиць журналістам наразі не розголошується.

Цей злочин відносять до групи особливо небезпечних. “Лише двічі у Львові збиралася така кількість спеціалістів у групі по затриманні – у випадку з Сушком і зараз,” – говорить С. Сухонос.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *