ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатські комісії в облраді реорганізовуватимуть ще раз

|

Місцевий суд Галицького району 10 березня прийняв невмотивоване рішення, коли задовольнив подання прокуратури про те, що рішення про реоргінізацію постійних депутатських комісій, яке прийняли 29 вересня, сфальсифіковане, повідомив “Львівський портал” депутат обласної ради, голова постійної комісії з етики, регламенту та правоохоронних органів Михайло Ваврин. Відтак олбасна рада має намір через місяць подавати заяву до Апеляційного суду.

Проте, може, обійдуться і без цього, бо у вівторок на сесії знову ставитимуть це питання, тож депутати можуть прийняти рішення за другим разом, і всі попередні рішення суду і прокуратури не матимуть значення – каже Михайло Ваврин.

За його словами, суд Галицького району підійшов до розгляду справи односторонньо, помітнне упередження і те, що керувалися політичними мотивами, але головне навіть не це. Так, М. Вавран не розуміє як сталося, що С. Медведчук написав листа до ВРУ і народного депутата І. Шурми про те, що його депутати не були присутні на сесії і там могли бути якісь порушення. Водночас, в І. Шурми невідомо як опинилися заяви депутатів, які тоді не були, хоч вони адресувалися М.Сендакові. Їх депутат направив до прокуратури, працівники якої навіть не намагалися з’ясувати, як ці заяви потрапили до Шурми. Натомість М. Ваврин стверджує, що кворум на сесії був, більше того є відеозапис того, як ці ж депутати, які потім відмовилися від своїх голосів, піднімали руки. Крім цього, він ставить під сумнів рішення суду ще й тому, що прокуратура займалася справою близько місяця, а судовий позов задовільнили за півтори години. Проте, керівництво облради готове подавати звернення в апеляційний суд через місяць, якщо все це не вирішиться під час вівторкової сесії.

Нагадаємо, 29 вересня 2003 року на засіданні Львівської облради було прийнято рішення про зменшення кількості постійних депутатських комісій — з 18 до 16. В одну комісію об’єднано постійні депутатські комісії з охорони здоров’я, санаторно-курортної діяльності та соціальної політики і праці. Її очолив Олесь Лемішко, який раніше був головою постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я. Було об‘єднано депутатські комісії з питань туризму, рекреації та зовнішньоекономічної діяльності і прикордонної співпраці, яку очолив Петро Комар. Відповідно до того ж рішення посаду голови постійної депутатської комісії з питань депутатської етики та правоохоронних органів обійняв Михайло Ваврин („Наша Україна”) замість Володимира Ортинського (Соціальна справедливість). А вже 25 листопада депутати фракції „Соціальна справедливість” заявили, що це рішення сфальсифіковане, оскільки, за їх словами, за нього проголосувало лише 38 депутатів (загалом у Львівській облраді 81 депутат).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *