ОСТАННІ НОВИНИ

В області створено групу на підтримку фермерських та селянських господарств

|

Голова ЛОДА Олександр Сендега підписав розпорядження “Про сприяння розвитку фермерських та особистих селянських господарств області” згідно з яким буде створено спеціальну робочу групу для розробки Програми з розвитку фермерських та особистих селянських господарств на період до 2015 року , яку очолить заступник голови облдержадміністрації Іван Стефанишин. Програму мають розробити до 1 червня – повідомляє прес-служба ЛОДА.

Це розпорядження стало результатом спільної роботи керівників АПК області з головами фермерських асоціацій та самими фермерами. Голова доручив головному управлінню сільського господарства і продовольства ОДА та райдержадміністраціям передбачити у штатному розписі посаду фахівця з питань координації та розвитку фермерських та особистих селянських господарств. Керівників районних державних адміністрацій зобов’язав до 1 квітня 2004 року подати робочій групі пропозиції до Програми з урахуванням стану розвитку фермерських та особистих селянських господарств в районі, ініціативи громадян щодо збільшення їх кількості та участі у виробництві товарної сільськогосподарської продукції, передбачивши обсяги необхідної бюджетної допомоги на облаштування відокремлених садиб.

Крім того, головному управлінню економіки ОДА доручено розглянути можливості створення “Бізнес-інкубатора” для фермерських та особистих селянських господарств з використанням матеріально-технічної бази Львівської аграрної дорадчої служби із залученням коштів, що виділяються за цільовим призначенням на розвиток обслуговуючої кооперації та підприємництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *