ОСТАННІ НОВИНИ

Сендакові погрожують арештом

|

Михайлові Сендакові погрожують арештом, якщо він не відмовиться від посади голови обласної ради – про це сам М.Сендак повідомив на сьогоднішній прес-конференції.

З його словами, у п’ятницю, о 19 годині, в Дрогобичі, до нього підішло двоє молодих людей, які запропонували поговорити. Повідомившии, що діють за дорученням оточення С. Медведчука, незнайомці запропонували Сендакові добровільно написати заяву на звільнення і піти на роботу до Києва (яку йому наразі ніхто не пропонував). Інакше вже у вівторок-четвер його заарештують на підставі того, що він може впливати на хід слідства по справі проти керівництва підприємством, де Сендак був керівником.

Машина, на якій під’їхали хлопці, була приватною з транзитними номерами. Розмова, за його словами, була досить ввічливою. “Я не боюся і не зміню свою позицію, бо не бачу за собою жодної вини. Ніяких акцій я примусово не брав, а просто звертався з оголошенням про те, що хочу купити. Купівля проходила за участі третьої особи”- наголосив Сендак. Він також зазначив, що бачив справу в слідчого і там зазначено, що її відкрили проти керівництва, без жодних прізвищ (а це на той час 12 осіб). В контексті цього голові не дали копію позову, для цього він мав написати заяву. Сьогодні він звернувся з проханням, щоб йому надали копію, але натомість начальнику юрвідділу повідомили, що справа передана в прокуратуру області. Там теж відмовили у видачі копії. М. Сендак вважає, що його можуть затримати хіба що на 72 годин, або, якщо справа потрапить до “потрібного” суду то заблокують його діяльність надовше. “Але кримінальної справи вони мені не інкримінують. Вони взяли всі документи, за 18 років, і якби могли, то висунули б претензії” – наголосив він, – “Ця розмова – спроба морального тиску на мене і моїх дітей, але за себе я не боюся. Ще в п”ятницю мені повідомили, що незабаром звільнять мого сина, який працює в обласній прокуратурі”.

“Я звертаюся до С. Медведчука та І. Думи, щоб вони привели свою групу есдеків на сесію і тоді хай висувають питання про недовіру, а результат покаже” – зазначив Сендак. Водночас він зазначив, що йому незрозуміло, чому опоненти шукають шляхів позбутися, якщо впевнені в тому, що переможуть в голосуванні за відставку. “Зараз стоїть питання: бути чи не бути Сендакові і, можливо, бути чи не бути Медведчукові, бо він сам пообіцяв Президентові, що розбереться зі мною до першого квітня” – заявив Сендак.

Нагадаємо, в березні проти керівництва АТП на якому М. Сендак був керівником що два роки тому, подали заяву працівники цього ж підприємства. Зараз, за словами Сендака, працівники УМВС їздять до тих людей, які у свій час продали йому акції і змушують писати заяви, що цей акт передачі вони чинили під тиском. Тоді як Сендакові вони пишуть звернення про тиск на себе. “Я маю заяви близько двадцяти людей, яких тероризували у власній хаті, їм казали або писати заяву, або обіцяли позбавити роботи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *