ОСТАННІ НОВИНИ

Представник держпідприємництва поспілкувався з підприємцями Львівщини

|

Перший заступник голови Держпідприємництва України Костянтин Ващенко зустрівся з підприємцями Львівщини, щоб розповісти про роботу своєї установи, а також з‘ясувати проблеми, які цікавлять наших приватних власників.

Під час зустрічі К. Ващенко зазначив, що цей рік буде непростий для підприємців, бо впроваджують два нових закони. Згідно з законом про засади діяльності державного регулювання у сфері підприємницької діяльності, права підприємців будуть розширеними, тоді як чиновники будуть обмежені в своїх діях. А згідно із законом про реєстрацію, планують зробити єдину реєстрацію для всіх, що забезпечить спрощену систему і створення єдиних вікон на видання дозволів.

Голова Асоціації роботодавців Зеновій Бермес попросив його ініціювати законопроект, який унеможливить вилучення коштів, якщо під час розслідування виявиться, що підприємство не вчинило зла. Підприємців турбує непорозуміння у земельному кодексі, а також між законами про видавничу діяльність і авторське та суміжне право. Водночас вони негативно реагують на подорожчання ліцензії на тютюнові та алкогольні товари, що, за підрахунками З. Бермеса, призведе до зменшеня підприємців, які торгують тютюном втричі, алкоголем – вдвічі. Проте, К. Ващенко зазначив, що все це роблять лише для зменшеня кількості фальсифікованої продукції, а відтак він вважає, що ці товари, зокрема, алкоголь мали б продавати лише у спеціалізованих магазинах, а не в кіосках.

Крім цієї зустрічі К. Ващенко працює цими днями і з ЛОДА, щоб зрозуміти плюси і мінуси підприємницької діяльності на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *