ОСТАННІ НОВИНИ

Міський бюджет-2003 перевиконано на 27 мільйонів

|

Бюджет міста Львова минулого року вдалося перевиконати на 27 мільйонів гривень. До загального фонду надійшло прибутків без врахування трансфертів 337,2 мільйони гривень, що становить 108,7% від запланованого. З держбюджету надійшла субвенція в сумі 85,3 млн. грн, з яких 79, 3 направили на соціальну сферу. Видатки із загального фонду становили 419,2 мільйони, найбільше – 102,4 мільйони отримала освітня сфера – повідомила сьогодні під час громадських слухань начальник управління фінансів Львівської міської ради Любов Максимович.

Найбільше доходів до загального фонду місто отримало від податку на прибуток громадян, єдиний податок і плату за торговий патент, питома вага цих прибутків 85,3%. Невиконаним залишаються заплановані прибутки від земельного податку 1, 2 млн. грн., місцеві податки 0,8 млн. Серед земельних боржників ДПА виділяє “Автонавантажувач”, “Львівсільмаш”, “Полярон”, “Львівський м”ясокомбінат” та інші.

Щодо видатків, то на захищені статті бюджету (зарплату працівникам бюджетних установ, медикаменти, продукти харчування) було виділено 165,7млн. грн. На освіту додатково виділили ще 5,1 млн. грн. Видатки на охорону здоров”я становлять 69,9 млн (93,7%) від запланованого, але не засвоєні кошти на придбання томографа мають залучити цього року. На соціальний захист витрачено 75,6млн, в тому числі 71,5 млн за рахунок державної субвенції. З видатків під назвою “інші”, яких було 1,6 млн, найбільше на видатки депутатів – 531 тисяч. Ще 7,8 млн. грн місто потратило на культуру, 7,2 млн. на придбання обладнання для бюджетних установ, на ремонт і реконструкції – 13,6 млн. грн. Загальні видатки на державне управління становлять 15,1 млн, з них 89 тисяч на відрядження.

У фонд розвитку надійшло 28,8 млн. грн, 22,2 млн. з них від відділу майна. Натомість запланований прибуток від продажу землі виконано лише на третину. Водночас спрямовано з цього фонду 41,4 мільйони гривень, в тому числі за рахунок залучення коштів із загального бюджету.

Загалом податкова зібрала в минулому році у Львові 1 мільярд 151,6 млн. грн, 29,3% з яких отримав міський бюджет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *