ОСТАННІ НОВИНИ

Сендега серйозно взявся за погашення боргів

|

У розпорядженні, яке нещодавно підписав голова ЛОДА Олександр Сендега чітко зазначено, цього року потрібно зробити все можливе, щоб погасити заборгованість по заробітній платні. Для цього його заступники мають проаналізувати причини недостатніх темпів погашення боргів і розробити та забезпечити виконання заходів щодо повної ліквідації боргу. Перевіряти, як виконують його доручення, О. Сендега планує щомісяця за участю керівників підприємств, об’єднань організацій роботодавців та профспілок – повідомляє прес-служба ОДА.

Також голова зобов’язав щомісячно подавати облдержадміністрації документально підтверджену інформацію про виконання цих заходів. Для підвищення ефективності виконання розпорядження керівники повинні розподілити підприємства-боржники на три групи: які працюють і спроможні погасити заборгованість із виплати заробітної плати; працюють, але з об`єктивних причин не можуть погасити заборгованість з виплати заробітної плати; призупинили діяльність і не спроможні виплатити заборговану заробітну плату; підприємства, по яких провадиться процедура банкрутства, санації або ліквідації.

Водночас, О. Сендега зобов’язав відповідальних керівників провести аналіз фінансово-господарської спроможності підприємств, що призупинили діяльність та визначитися з подальшою їх діяльністю, ліквідацією, санацією тощо. А у випадку невиконання доведених завдань він має намір порушувати питання про відповідність чиновників посадам, які вони на даний момент обіймають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *