ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Яворівський вимагає від „Молодої Галичини“ спростування і 100 тисяч – детальніше

|

Як повідомлялося раніше, народний депутат, член фракції “Наша Україна” Володимир Яворівський вимагає від редакції газети “Молода Галичина” 100 тисяч гривень компенсації за моральний збиток. 10 березня Франківський районний суд Львова має остаточно розглянути позов Яворівського з вимогою спростувати поширену газетою інформацію, що він є колишнім агентом КГБ.

Перше судове засідання у цій справі відбулося учора, 1 березня у місцевому суді Франківського району Львова ― повідомив помічник народного депутата Святослав Яворівський. Позовну заяву Володимир Яворівський подав до суду в грудні минулого року. У ній народний депутат вимагає відшкодування моральних збитків у розмірі 100 тис. грн. У статті газета розповсюдила інформацію про те, що в радянські часи Володимир Яворівський був агентом КГБ та спільно з Дмитром Павличком у 1973 році писав листи до тодішнього голови КГБ В. Андропова та голови Спілки письменників СРСР Маркова, а також щодо його причетності до вбивства головного редактора „Літературної України” пана Плюща. Факти співробітництва Володимира Яворівського з КГБ були опубліковані у 1993 році газетою „Товариш”, після чого були спростовані у суді.

В ході слухань, як зазначив Святослав Яворівський, представник відповідача не зміг дати конкретної відповіді на жодне із 28 питань, поставлених позивачем. Отож суддя надала час відповідачеві зібрати матеріали, необхідні для того, щоб пояснити їхню позицію.

Своє пояснення за позовом Володимира Яворівського „Молода Галичина” повинна була подати 4 лютого до 15 год., однак представники „Молодої Галичини” не з’явилась на судове засідання і не представили жодного пояснення щодо розміщення минулого року статті про Володимира Яворівського, яка вийшла під заголовком „Перевертень”.

У зв‘язку із цим суддя місцевого суду Франківського району м. Львова повідомила про призначення розгляду справи за позовом народного депутата Володимира Яворівського до газети „Молода Галичина” без пояснень відповідача.

Проте, редактор газети „Молода Галичина“ Роман Шостак повідомив, що матеріал, за який Володимир Яворівський подав до суду на газету було передруковано з Інтернет-видання Компромат.ру і у наступному судовому засіданні 10 березня вони планують довести, що за передруки інформації з інтернет-видань, друковані видання відповідати не можуть, оскільки це суперечить чинному законодавству.

Також Роман Шостак зазначив, що на Компромат.ру ця інформація була оприлюднена 28 жовтня 2003 року, а у газеті з`явилася 13 листопада 2003 року. Крім того, він зазначив, що позов подано 30 грудня 2003 року, повідомляє Інститут масової інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *