ОСТАННІ НОВИНИ

Москаль має клопіт з “Ідеалістом”

|

Порівняно з іншими регіонами України Львівщина виглядає непогано у ситуації з національними меншинами. Вони мають проблеми з приміщеннями, браком грошей, але якихось жахливих конфліктів немає. Хоча є певне непорозуміння з газетою – тижневиком “Ідеаліст”, яка займається антисемітизмом, суд у цій справі досі не прийняв жодного рішення – повідомив сьогодні під час прес-конференції голова Державного комітету у справах національностей та міграції Генадій Москаль.

За його словами, вже майже два роки триває судова справа стосовно газети “Ідеаліст”, яку видає одна людина в Пустомитівському районі, але досі суддя не прийняв жодного рішення, бо боїться, що його можуть пікетувати. “Якщо хтось хворий, то ЗМІ не засіб задоволення його амбіцій” – вважає Г. Москаль. На “Ідеаліст” важко натрапити в Україні, натомість на заході вона мало не еталон українських перекладених видань, що негативно відбивається на іміджу України. Це видання розпалює міжетнічну боротьбу закликами знищити євреїв.

На Львівщині є 100 біженців, 50% з яких – афганці, решта – громадяни Чечні, Азербайджану, Вірменії. Загалом в Україні їх налічують 3 тисячі. Проте, з наближенням до Євросоюзу, зросте спокуса потрапити на його територію, а відтак – збільшиться кількість нелегальних мігрантів на Україні і Львівщині, зокрема.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *