ОСТАННІ НОВИНИ

З березня тарифи на воду не підвищуватимуть?

|

Щойно депутати Львівської міськради вирішили зупинти дію рішення міського виконкому “Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення”, яке передбачає з 1 березня підняття цін на водопостачання та водовідведення на 44%.

Заслухавши заяву начальника Львівського відділення Антимонопольного комітету України Тетяни Мельник, яка заявила, що підняття тарифів відбулося абсолютно необгрунтовано та з порушенням чинного законодавства в частині порядку встановлення тарифів, депутати вирішили не піднімати цін на воду з першого березня цього року. “Підвищуючи тарифи, місто перекладає проблеми виробника на плечі населення, що є неприпустимим. Це призводить до соціальної напруги в суспільстві та ще більшого зубожіння мешканців Львова” – заявив керівник Об’єднання галузевих профспілок Львівщини.

Натомість перший заступник міського голови Василь Кравців наголосив, що саме нові тарифи дозволять “Львівводоканалу” триматися на поточному плаву. Окрім цього він нагадав усім присутнім у залі депутатам вимоги Світового Банку про встановлення таких тарифів на воду, які б гарантували підприємству фінансовий дохід, а також зобов’язання Львівводорканалу розрахуватися за кредит СБ. Нагадаємо, що на даний час збитки “Львівводоканалу” становлять 34 мільйона гривень, 11 з яких за минулий рік. Тим часом мер Львова Любомир Буняк запевнив, що не має жодного наміру підписувати прийняте депутатами рішення і накладе на нього вето.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *