ОСТАННІ НОВИНИ

На вирішення проблеми сміттєзвалища Львову потрібно щонайменше місяць

|

На вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища Львівській міськраді потрібно щонайменше місяць. На сьогоднішній сесії ЛМР депутати з уст першого заступника міського голови Василя Кравціва заслухали інформацію про заходи, які місто вживає для врегулювання ситуації.

За словами Василя Кравціва, Грибовицьке сміттєзвалище існуватиме ще довго, оскільки для його повної ліквідації потрібно 20-30 років. “Ця проблема ще довго турбуватиме нас”- заявив він. Однак, Жовківська районна рада, Малехівська та Грибовицька сільські ради вимагають негайного припинення експлуатації звалища та розроблення заходів щодо його ліквідації.

Відтак, як розповів перший заступник міського голови, місто вже розпочало відповідні роботи. На облаштування нового бетонного накопичувача виділено 100 тисяч гривень, таку ж суму заплановано і на відновлення свердловин та проведення екологічної експертизи, 60 тисяч гривень – на реконструкцію магістрального водопроводу у Грибовичах.

Комісія Львівської облдержадміністрації вже розпочала пошуки нового місця під Львівське сміттєзвалище, яке б не спричиняло негативного екологічного впливу. Однак для цього знадобиться щонайменше місяць. Тим часом, на Грибовицьке сміттєзвалище щодоби продовжують вивозити 380 тонн твердих побутових відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *