ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція зустріне президента пікетом

|

Опозиційні сили готуються до зустрічі Президента України – на завтра регіональні організації УРП “Собор”, УНА-УНСО та “Батьківщина” спільно з ВО “Свобода” готують пікет під стінами ОДА. Це місце вони вибрали, за словами голови ЛОО УРП “Собор” Ростислава Новоженця, зважаючи на закритість інформації про перебування Кучми на Львівщині, а також тому, що саме про пікет біля стін ОДА Адміністрація Президента дізнається найшвидше – повідомили сьогодні під час прес-конференції Ростислав Новоженець, голова ЛОО УНА-УНСО Остап Козак і заступник голови “Батьківщини” Василь Семен.

“До нас їде непроханий гість, ми не зраджуємо своїм переконанням і готуємо йому гарячий прийом” – наголосив Р. Новоженець. Наразі вони не знають, де саме Кучма планує побувати, бо програма візиту не розголошується, ходять, тому пікет проведуть під стінами ОДА з 11 години. Вони також пропонують свою альтернативну програму візиту, за якою Кучму мав би зустріти народ на вокзалі з букетом чортополоху, він мав би поснідати в залі очікування, роздати милостиню жебракам, проїхатися на вітчизняному автомобілі, провести виховну роботу в кабінеті свого намісника, зїздити на грибовицьке сміттєзвалище, пройти медогляд та інше. Новоженець також переконаний, що Кучма не планує зустрічі з головою облради Михайлом Сендаком, бо вже давно продемонстрував своє ставлення до органів місцевого самоврядуваня. А от розмови про відставку голови ЛОДА були б доречними “Переведення Медведчука до Києва свідчить, що в адміністрації не все гаразд” – вважає він.

“Зважаючи на недавню зустріч Кучми з президентом Польщі Кваснєвським і те, як він полив брудом львіську громадськість, ми під час пікету вимагатимемо публічного вибачення,” – наголосив О. Козак, – “бо насправді, в обох випадках, про які говорив Кучма у Польщі, винна центральна влада”. Водночас, цей візит Кучма,мабуть, робить через недовіру главі Адміністрації, бо хоче побачити ситуацію на Львівщині і визначити свої дії напередодні передвиборчої кампанії.

В. Семен зазначив, що по районах теж формують групи людей, які будуть готові зустріти Кучму.

За інформацією опозиції, сьогодні в стінах ОДА під керівництвом заступника голови В. Герича відбудеться нарада з приводу зустрічі Президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *