ОСТАННІ НОВИНИ

Завод РЕМА запропонував план погашення боргів перед бюджетом

|

Львівський завод радіоелектронної медичної апаратури (РЕМА) запропонував податковій, яка стала вимагати визнання підприємства банкрутом, план погашення боргу перед бюджетом. РЕМА винне бюджету 736 тис. грн. Керівник підприємства Володимир Старічек каже, що 736 тиісяч гривень заборгованості перед бюджетом підприємство могло б погашати буквально з наступного місяця і через 2-3 місяці погасило б повністю.

Голова правління сподівається, що податківці приймуть пропозицію заводу і між ними буде підписано мирову угоду, повідомляє “Контекст-медіа”. В.Старічек не хоче, аби РЕМА, яке у середині 90-х років минулого століття уже перебувало в процедурі банкрутства, знову опинилося у тій же ситуації. Підприємство працює і, хоча й поволі, але нарощує виробничі показники. За 2003 р. обсяги реалізації склали приблизно 1 млн. грн., незначно перевищивши показник попереднього року.

Водночас такі обсяги в поєднанні з боргами минулих років (назбирується під 1 млн. дол.) не дозволяють заводу вийти на рівень прибутковості, зазначив керівник.

ВАТ „Львівський завод радіоелектронної медичної апаратури” спеціалізується на випуску дефібриляторів серця, електрокардіографів, апаратів СМД-терапії, електроміостимуляторів тощо. Статутний фонд компанії — 4 299,645 тис. грн. 61,32% акцій перебувають у власності держави. 11% володіють фізичні особи. Власниками решти акцій є ряд юридичних осіб.

Водночас, ФДМ має намір продати 61,32% акцій підприємства, що належать державі і, за даними В.Старічека, ця ціна буде на 30% нижча за попередню. Відтак голова правління ВАТ РЕМА сподівається, що покупець на контрольний пакет знайдеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *