ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві планують масові акції на березень

|

Наразі в планах опозиції є дві масові акції. Перша – 9 березня з нагоди річниці Шевченка з походом під стіни Конституційного суду, а друга – на 16 березня, коли, власне, зміни до Конституції розглядатимуть у Парламенті – повідомив сьогодні під час прес-конференції лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль.

За його словами, сценарії акцій протесту ще до кінця не відпрацьовані. Попередньо на дев’яте березня буде, так би мовити, потрійна акція: до дня народження Шевченка, вшанування політв’язнів, бо ще четверо унсовців на той час перебуватимуть в ув’язненні за участь в акції “Кучма геть”; а також буде масовий похід до стін Конституційного Суду з приводу законопроекту “Про зміни до Конституції України”. Проте невідомо, чи буде це акція опозиційної трійки, але БЮТ буде точно, бо вже є відповідне рішення.

На 16 березня, коли за попереднім рішенням будуть вкотре розглядати законопроект змін до Конституції, люди мають масово вийти на вулиці. “Це має бути наймасовіша акція протесту” – наголосив Шкіль, – “16 березня буде залпом Аврори для опозиції і народу”. Саме тому найкраще було б, якби опозиція оголосила під час цього мітингу своє остаточне рішення стосовно програми і визначили особу єдиного кандидата. Крім цього, до 16 березня опозиція, на його думку, мала б нарешті узгодити своє ставленя до змін у Конституції. Найголовніше зробити все, щоб вони набули чинності не через чотири місяці, а з 2006 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *