ОСТАННІ НОВИНИ

Універмаг „Львів“ погрожують закрити, а театр для дітей та юнацтва - відремонтувати

|

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ЛМР провела сьогодні нараду під головуванням першого заступника міського голови Василя Кравціва. Через руйнацію “Аквапарку” у Росії, львівські надзвичайники вирішили провести детальний аналіз своїх будівель, які знаходяться у аварійному стані. На сьогоднішньому засіданні найбільше говорили про ринки, універмаг “Львів” та Перший український театр для дітей та юнацтва.

Універмаг “Львів” зараз знаходиться у аварійному стані, повідомила представник Франківської РДА. Найбільше бентежить комісію облицювальні плити, які відриваються з фасаду і падають по невизначеній території і можуть якщо не вбити то травмуватми кожного львів’янина. Франківська адміністрація не взмозі подавати на “Львів” адміністративний позов до суду, бо власники універмагу дуже часто міняються. Сьогодні вирішено вимагати від голови правління універмагу провести компетентне дослідження споруди, визначити рівень аварійності і ліквідувати її до першого березня. “До того часу, поки не будуть проведені відповідні роботи, пропоную закрити універмаг,” – висловила свою пропозицію одна із членів комісії.

Що стосується львівських ринків, то працівники пожежної охорони визнали, що наші ринки мають підвищену пожежну небезпеку.Найчастіше на ринках спостерігаються такі протипожежні правопорушення, як неузгодження з пожежниками планів розбудови, відстань між кіосками, лотками, павільйонами не відповідає вимогам пожежних правил, стіни салонів оздоблені легкогорючими матеріалами. Щоб вирішити це питання, члени комісії запропонували створити спеціальну групу, яка б зайнялася обстеженням ринків на предмет дотриманняПравил протипожежної безпеки. Представники ринків, які були присутні на зустрічі, ствердно помахали головами, що символізувало розуміння серйозності проблеми.

На кінець начальник управління культури Віра Покотицька розповіла присутнім про історію Першого українського театру для дітей та юнацтва. В будинку, який збудований наприкінці 19 століття, фундамент складається з вапняку та піску і є недостатньго міцним. Проте за свою історію будівля витримала і театр і банк, для якого продовжували підлогу, щоб розмістити сейфи, чим ще послабили фундамент і ресторан “Оселя”, який зніс колону, яка підтримувала другий поверх. До речі, театр офіційно визнаний в аварійному стані ще в 68 році, тоді ж створений проект, за яким театр планували знести і вибудувати нову будівлю, проте рішення було проігнороване. Зараз комісія вирішила, що театр можна вивести з аварійного стану шляхом капітального ремонту. “Потрібно квапитися, бо якщо придивитится до фасадної стіни, то можна побачити “животик”, який в будь-який момент може обвалитися,” говорить Віра Покотицька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *