ОСТАННІ НОВИНИ

Чеське консульство потребує розширення штату

|

Зараз ведуться переговори про збільшення штату Генерального консульства Чехії у Львові щонайменше у три рази. Як повідомляє прес-служба обласної адміністрації, про це повідомив під час засідання круглого столу, присвяченого порядку оформлення віз та умовам акредитації туристичних фірм в Генеральному консульстві Чехії у Львові генеральний консул Чехії Мілан Яндера. За його словами, з 5 січня працівники консульства видали майже 2200 віз, а число бажаючих отримати візи з кожним днем зростає і теперішнього штату для обслуговування усіх бажаючих недостатньо.

Ця ситуація створює проблеми і для туристичних фірм, які намагаються отримати акредитацію в Генконсульстві Чехії у Львові. Як повідомляли під час круглого столу представники туристичних фірм, з Гнеконсульства Чехії у Києві, де вони раніше отримували акредитацію, їх скеровують до Львова, а у Львові просять зачекати до квітня, бо персоналу не вистачає.

Водночас Генконсул підкреслив, що діяльність дипломатичної установи, яку він очолює має полягати у розширенні співпраці у сфері туризму, економіки та кульутри, а не лише у видачі віз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *