ОСТАННІ НОВИНИ

Арбатову вдруге відмовили у порушенні кримінальної справи

|

Ще 29 січня працівники Галицького РВВС повторно відмовили у порушенні кримінальної справи за заявою голови голови ради Російського молодіжного братства Кирила Арбатова, повідомив сьогодні під час прес-конференції виконувач обов’язків начальника ЛМУ УМВСУ у Львівській області Михайло Курочка. “Ніякої кримінальної справи щодо викладача чи студентів Політехніки немає” – повідомив він.

Він також представив журналістам довідку, підписану заступником начальника Галицького РВВС А.Комісаровим, у якій говоритсья про те, що перше звернення від К.Арбатова надійшло ще у грудні 2003 року, де говорилося про те, що 4-6 листопада у “Львівській політехніці” було виявлено листівки, зміст яких буцім то містить образливі тези щодо російськомовного населення. Зокрема, йшлося про одну із “листівок”, де містився напис, що нерозуміння української мови тягне за собою виїзд до Росії. Але перевірка, що її провели правоохоронці, встановила, що так звані листівки виявилися копіями плакатів зі збірника “Я на сторожі коло їх поставлю слово”, що їх виконали студенти Політехніки та коледжу імені Івана Труша, розвішаними у рамках проведення Дня української мови та писемності. Ці заходи проводился в рамках державної програми розвитку української мови і нічого кримінального не мали.

Однак К.Арбатов повторно звернувся до Галицького РВВС , оскільки не погоджувався з результатами перевірки. Повторна ж перевірка, що її проводили працівники Галицького РВВС також не виявила жодних фактів, які б свідчили, що під час проведення дня української мови та писемності не були порушені статті Конституції України щодо порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності чи ставлення до релігії. Відтак було прийняте рішення про відмову у порушенні кримінальної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *