ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільше корупціонерів у сільських радах та війську

|

44 посадові особи рівня сільских рад області упродовж минулого року визнані судами винними у корупційних діяннях, повідомляє прес-служба обласної адміністрації з посиланням на дані відділу адміністративно-правових органів ОДА. Однак пальму першості за числом корупціонерів, притягнених до суду, міцно тримають військові – 61 представник ЗСУ був визнаний винним у корупції на теренах області.

Крім них, до суду було притягнуто чотирьох депутатів місцевого рівня, вісьмох посадовців органів внутршніх справ, трьох – із податкової служб, по два корупціонери були знайдені в освіті та агропромисловому комплексі і по одному знайшлося в транспортній та паливно-енергетичній галузях. Найпоширенім порушенням закону є незаконне надання переваг під час прийняття нормативно-правового рішення. Крім того, було виявлено факти, коли особи, уповноважені на виконання функцій держави, займалися підприємницькою діяльністю, отримували незаконну матеріальну допомогу, сприяли фізичним особам в отриманні пільг та ін.

Опитування, проведене серед підприємців області показує, що корупція є другим за вагою фактором після податкового гніту, який гальмує розвиток підприємництва, повідомляє прес-служба ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *