ОСТАННІ НОВИНИ

Позов “Іскри” задовольнили частково

|

Учора господарський суд Львівської області частково задовольнив позов ВАТ “Іскра” до львівської міської ради та міськвиконкому, який стосувався суперечки довкола земельної ділянки на Сихові. Як повідомляє прес-служба ВАТ “Іскра”, суд визнав, що міськвиконком своїм рішенням від 15 серпня минулого року порушив вимоги статей 140, 141, 143, 149 Земельного кодексу, згідно з якими, припинення права користування земельною ділянкою у разі відмови землекористувача дати відповідну згоду, здійснюється у судовому порядку, а відтак рішення виконкому було визнане незаконним.

Однак з іншого боку, суд не задовльнив позовну вимогу в частині спонукання міськради до надання в оренду ВАТ “Іскра” земельної ділянки по вул. Теслюка-Кавалерідзе, оскільки, питання про передачу землі у власність чи користування, в т.ч. на умовах оренди, є правом місцевої ради як суб’єкта права власності на землю.

Прес-служба повідомляє, що ВАТ “Іскра” буде оскаржувати це рішення у Львівському апеляційному господарському суді. Крім того, за даними прес-служби, підприємство має намір звернутися з питаням надання земельної ділянки в оренду безпосередньо до міської ради, а не до виконкому.

15 серпня минулого року міськвиконком скасував своїм рішенням розпорядження міської адміністрації від 1993 року про надання ВАТ “Іскра” під будівництво житлового будинку земельної ділянки на розі вулиць Теслюка-Кавалерідзе. Проблему не вдалося вирішити шляхом переговорів – кожна зі сторін наполягала на своєму – підприємство на тому, що воно має першочергове право на оренду ділянки, а міськивконком на тому, що “Іскра” повинна укласти угоду про інвестиційне зобов’язання і сплатити в міський бюджет відповідні кошти. Восени минулого року кілька разів доходило до перекриття вулиці Зеленої з боку працівників “Іскри”, а потім підприємство звернулося до господарського суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *