ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція має намір створити тіньовий Кабмін - Андрій Шкіль

Ратуша-ForUm

|

Вчора під час віча в Тернополі депутати з “Нашої України”, БЮТ та СПУ запропонували створити своєрідний тіньовий Кабмін, де роль президента належатиме В. Ющенкові, прем’єр-міністра Ю. Тимошенко, а спікера парламенту – Морозові. Це поштовх до підписання коаліційної угоди, яка визначить, хто і чим займатиметься під час виборів. За Ющенком тепер залишається вирішити, коли буде підписана така угода – повідомив сьогодні під час прес-конференції лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль.

За його словами, Ю. Тимошенко вчора сказала, що у випадку, якщо нашоукраїнці проігнорують пропозицію підписання коаліційної угоди, вона сама її інціюватиме вже від свого блоку. “Як тільки Ющенко запропонує угоду, яка варта підписання, це і буде сигналом того, хто переможе у виборах” – наголосив Шкіль.

Водночас, найлогічнішим кандидатом від влади, на думку Шкіля, буде Янукович, але не виключено, що він “стане жертвою вибору більшості”. А у випадку, якщо не він, то кандидатом від влади буде голова Нацбанку Сергій Тигипко. “Якщо кандидатом від влади буде Тигипко, це означатиме, що Кучма махнув рукою на вибори,” – вважає Шкіль, – “СДПУ(о) і Медведчукові легше домовитися з Тигипком”. Шкіль також зазначив, що у випадку програшу двох цих кандидатів, Янукович може сподіватися лише на якусь посаду в Донецьку, а от Тигипко може стати прем’єром.

Шкіль також зазначив, що 30 тисяч людей, які були присутні на вчорашньому вічі в Тернополі, це знакова подія. Наступне віче логічно було б провести у Львові, але сюди мають приїхати всі троє лідерів. Проте дату цього масового закладу наразі ніхто не визначав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *