ОСТАННІ НОВИНИ

НПК „Галичина” поки не приватизують

Ратуша-ForUm

|

Фонд держмайна України тимчасово припинив підготовку конкурсів з продажу належних державі пакетів акцій у ВАТ „Нафтохімік Прикарпаття“, ВАТ „НПК „Галичина“ і ЗАТ „Укртатнафта“ для вивчення можливості створення на їх базі з участю ВАТ „Укрнафта“ національної вертикально інтегрованої нафтової компанії. Як повідомив сьогодні глава ФДМ Михайло Чечетов, ця ідея розглядається зараз в уряді України, Мінпаливенерго і Фонді.

„Поки остаточно не буде ухвалено рішення про доцільність створення або нестворення (ВІНК) ми гальмували приватизацію“, – сказав М. Чечетов. Як передає ForUm, рішення з цього питання може бути прийняте орієнтовно за місяць.

Минулого року активно розглядалася ідея створення національної ВІНК. Уряд розробив постанову про створення компанії „Нафта України“, яка повинна була стати дочірньою компанією національної акціонерної компанії „Нафтогаз України“. Однак в 2003 році ФДМ своїми діями фактично підтвердив відмову від даних намірів – появлялися конкурси щодо держпакетів двох західноукраїнських НПЗ (однак вони не відбулися), були заяви про плани приватизації „Укрнафти“.

У січні 2004 року. ФДМ заявив про те, що держчастка в „Укртатнафті“ буде продана в цьому році. До переліку підприємств, оголошених для продажу, входить і НПК „Галичина“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *