ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові буде свій центр інформаційно-комунікаційних послуг

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в нашому місті відбувся круглий стіл на тему “Бізнес-інкубація як ефективний засіб підтримки становлення та розвитку підприємництва”. Під час засідання було презентовано проект “Створення регіонального центру інформаційно-комунікаційних послуг та розвитку бізнес-інкубації” на базі Інкубатор-центру НУ “Львівська політехніка”. Мета програми – розширити доступ малого та середнього бізнесу до інформаційно-комунікаційних послуг та покращення взаємодії бізнес-інкубаторів на регіональному та міжнародному рівнях. Всього в Україні буде 11 регіональних центрів.

Як повідомила директор Благодійного фонду Інкубатор-центр НУ “Львівська Політехніка” Любов Максимович, під час реалізації проекту буде створено регіональний центр інформаційно-комунікаційних послуг, а до вересня-жовтня веб-сторінку. “В кожному регіональному центрі буде своя веб-сторінка, за допомогою якої підприємці зможуть дізнатися, що робиться в Україні, в якому стані малий та середній бізнес, а також, за бажанням, налагодити контакт з іншими підприємцями” – наголосила вона. Особливістю львівського проекту буде стимул розвитку підприємництва в м. Рудки, стан підприємництва в якому, на думку Л. Максимович, бажає кращого. Власне Інкубатор-центр допоможе містові знайти “родзинку” і таким чином визначити, яку галузь треба розвивати, щоб покращити ситуацію. Також проводитимуться тренінги для підприємців.

Взагалі, за словами Л. Максимович, інкубатор живе з підриємством, допомагаючи і консультуючи від початку його існування. За статистикою, фірми, які створюються без чужої допомоги виживають лише в окремих випадках, натомість з тих, яким допомагає Інкубатор-центр, виживають 70%. “Інкубатор виконує роль протектора, який веде фірму від ідеї до її реалізації крок за кроком,” – наголосила директор.

Минулого року Світовий Банк виділив 500 тисяч доларів на підтримку інкубації в Україні половину отримала Українська асоціація бізнес-інкубаторів та інноваційних центрів. З них 80 тисяч доларів виділено на створення Інформаційно-комунікаційних регіональних центрів. Минулого року під час конкурсу на програму міні-грантів по сторенню ІКЦ було подано 60 проектів, з яких, власне, відібрали 11.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *