ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське теплове господарство реформуватимуть

Ратуша-ForUm

|

На сьогоднішній нараді з теплозабезпечення нашого міста, що відбулася у Львівській міськраді, мер Львова Любомир Буняк та представники теплового господарства обговорили програму реформування схеми центрального теплозабезпечення Львова, яка цього року потребує 15 мільйонів гривень та 50 мільйонів на наступні три роки.

Відповідно до неї, реформування в першу чергу мають зазнати тепломережі, які є найбільшим джерелом втрат тепла. Через мережі втрачається 14 відсотків тепла, а в окремих випадках і 20-25 відсотків. Загалом, 30% мереж нині знаходиться в аварійному стані ( ті, що відслужили близько 40 років) та 50% працюють вже 20 років, а тому вичерпали термін своєї експлуатації, при тому, що протягом 6 років 10-15 км мереж щороку оновлюють. Цьогоріч на реконструкцію тепломереж, прокладку труб, які розраховані на 30 років, теплове господарство потребує 5-8 мільйонів гривень.

Ще однією новинкою, яку місто запозичило в наших сусідів, зокрема у Любліні, буде розміщення в кожному житловому будинку свого індивідуального насосу, що регулюватиме кількість і температуру подачі тепла. За словами директора “Львівтеплоенерго” Ігоря Марчака, таку схему теплозабезпечення планують цьогоріч провести в 13 будинках Сихова, проте коштів на це міський бюджет не передбачає. Крім цього, у Львові планують замінити 80 котелень радянського зразка та встановити нові прилади обліку енергоносіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *