ОСТАННІ НОВИНИ

Політологи зі Львова та Сум поділилися поглядами на адмінресурс

Ратуша-ForUm

|

Cемінар „Адміністративний ресурс під час виборів: сутність, застосування, способи виявлення та нейтралізації” провели 31 січня Центр політичних досліджень (м.Львів) та Центр досліджень регіональної політики (м.Суми) за участю Інституту соціогуманітарних проблем людини. Семінар пройшов за підтримки Міжнародного фонду „Відродження” та Посольства Канади в Україні. Участь у семінарі взяли експерти обох Центрів, політологи та аналітики регіону, а також народний депутат Тарас Чорновіл.

Доповідачі розглянули широке коло питань, пов’язаних із сутністю адмінресурсу, його вияви та способи нейтралізації. Зокрема, Микола Бучин (Центр політичних досліджень) розповів про адміністративний ресурс та індикатори його виявлення, Олександр Шумельда (Фундація „Україна-США”) про адмінресурс як чинник виборчої кампанії в Україні, Олег Медуниця ( Центр досліджень регіональної політики, м.Суми) оприлюднив результати моніторингу використання адмінресурсу на Сумщині під час парламентських виборів 2002 року. Багато цікавих прикладів із власного політичного досвіду розказав присутнім народний депутат Тарас Чорновіл. Політик також заявив, що адмінресурс – це евфемізм, який вигадано для того, щоб прикривати звичайні порушення закону з боку влади.

За матеіалами семінару буде підготовлено публікації у ЗМІ, а також видано аналітичну доповідь з однойменною назвою на шпальтах бюлетеня Центру політичних досліджень „Політекс/Політична експертиза”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *