ОСТАННІ НОВИНИ

Відкрили меморіальну дошку пам’яті Анатолія Лупиноса

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні на будинку по вулиці Г. Чупринки, 5, де знаходиться офіс УНА-УНСО, відкрили меморіальну таблицю в пам’ять Анатолія Лупиноса, який у 1995-1999 роках працював у цьому будинку. На відкритті був лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, голова “Галицького вибору” Юрій Шухевич, голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець і голова ЛОО “Батьківщина” Іван Денькович.

За словами А. Шкіля, цей будинок обрали не випадково, бо саме тут довгий час працював і практично жив Лупинос, хоч більшу частину свого життя він провів в таборах. “А. Лупинос – політичний діяч, постать людини, яка ніколи не була задоволена станом своїм і країни” – наголосив він. Шкіль також висловив сподівання, що з часом новітня Україна надасть цій постаті ще більшої ваги і, можливо, збудує пам’ятник.

“70-80 роки немислимі без Лупиноса, саме він був серед ініціаторів, які створили УНА-УНСО” – сказав Ю. Шухевич, який знав його ще з таборів. “А. Лупиніс – символ новітньої української революції” – наголосив Р. Новоженець, – “Це приклад безкомпромісного служіння вітчизні, все його життя присвячене боротьбі з угодовством”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *