ОСТАННІ НОВИНИ

Сендак написав листа до Ханне Северінсен

Ратуша-ForUm

|

Голова Львівської обласної ради звернувся із листом до віце-президентів ПАРЄ Ханне Северінсен та Бориса Олійника. Подаємо текст листа без змін.

Вельмишановні керівники Парламентської Асамблеї Ради Європи!

Найвищий представницький орган місцевого самоврядування Львівщини стурбований загостренням політичної кризи в Україні. Олігархічно-кланові сили намагаються здійснити конституційні зміни всупереч волі головного носія влади – народу України. Депутати Львівської обласної ради вважають нелегітимним прийняте 24 грудня 2003 року більшістю Верховної Ради України рішення про зміни до Конституції України. Переважна більшість наших виборців не хочуть позбавлятися права самим обирати Президента України.

Проект Закону, який проголосований більшістю Верховної Ради, ставить за мету зберегти існуючий режим при владі, в ньому відсутній реальний розподіл владних повноважень між гілками влади, немає мети реформування місцевого самоврядування з наданням більших повноважень територіальним громадам.

Події останніх тижнів свідчать про наступ виконавчої влади на органи місцевого самоврядування. Одночасно з незаконними діями влади в інших регіонах України, на Львівщині посилюється незаконне переслідування депутатів Львівської обласної ради правоохоронними органами та органами податкової адміністрації.

При цьому працівники правоохоронних органів з порушенням чинного законодавства безпідставно відкривають кримінальні справи, блокують роботу приватних підприємств, які належать депутатам, займаються збором інформації серед населення про приватне життя та підприємницьку діяльність депутатів. Такі зухвалі дії зараз чиняться щодо депутатів, які не належать до депутатської групи СДПУ(о). Надійшло попередження, що надалі з метою компрометації депутатів їм будуть підкидати наркотики, зброю та інше, можлива організація фізичної дії на депутатів ( побиття, дорожньо-транспортні пригоди…), вплив на членів родин депутатів ( залякування, погроза звільнення з роботи…)

Спроби депутатів та Голови обласної ради нормалізувати відносини з обласною державною адміністрацією та правоохоронними органами не дають результатів через небажання їх керівництва працювати в межах чинного законодавства.

В зв“язку з цим просимо скерувати у Львівську область незалежну компетентну комісію ПАРЄ, яка змогла б вивчити ситуацію в області та дати правову оцінку діяльності органів виконавчої влади.

З повагою,

Голова Львівської обласної ради М. Сендак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *