ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває віче до дня акту Злуки

Ратуша-ForUm

|

На даний момент біля пам’ятника Т. Шевченкові зібралося більше двох тисяч людей на віче приурочене черговій річниці з дня Злуки, яке відбулося 22 січня 1919 року. Під час мітингу зі словом виступило  четверо народних депутатів Петро Олійник, Олекса Гудима, Олег Тягнибок та Ярослав Кендзьор, а також голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець, голова ЛОО ОУН Михайло Вовк та заступник голови Львівської облради Андрій Парубій.

 

Загалом віче відбувалося під прапорами УНА-УНСО, УРП “Собор”, УНП, НРУ, ХДС та Конгресу українських націоналістів. “Нам не дають ті приміщення, де б мала українська громадськість святкувати акт Злуки” – сказав П. Олійник, – “але нас не зламають”. Він також закликав людей і далі боротися проти конституційної реформи і вийти на вулиці, якщо у цьому буде потреба.

 

За словами А. Парубія, сьогодні ми повині святкувати дві події, які збіглися у часі, це день проголошення четвертого Універсалу і акт Злуки. Сьогодні, на його думку, для українців головне зберегти ту єдність, яку продемонстрували в 1918 році. Він теж закликав людей вийти на вулиці.

 

Святкування 85-річниці Злуки УНР та ЗУНР закінчиться урочистою академією у Львівській опері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *