ОСТАННІ НОВИНИ

Тепер можна подивитися в обличчя українським січовим стрільцям

Ратуша-ForUm

|

Презентація фотоальбому “Українські січові стрільці” відбулася щойно у Львівському історичному музеї. Альбом складається з шести збірок. Перша частина альбому присвячена історії виникнення легіону УСС, три наступні – бойовому шляху усусусів, в п’ятій збірці вміщені світлини стрілецького жіноцтва, а в останній можна знайти стрілецьку творчість. Альбом вийшов накладом всього в 1000 екземплярів і не призначений для продажу. Увесь тираж буде розповсюджени школам, бібліотекам та музеям Львівщини.

Появі збірці передувала цікава пригода. В 98 році до Бродів надійшла гуманітарна допомога. Серед пакунків була велика коробка з масштабним фотоархівом українського стрілецтва. Тоді ж світлини були передані Бродівському історико-краєзнавчому музею. Працівники музею одразу взялися систематизувати фотографії, а через деякий час у директора музею Олега Панькевича та директора Галицької видавничої спілки Ярослава Сватка з’явилася ідея видавництва альбому. До речі, до альбому ввійшла лише маленька частина фотоархіву УСС Бродівського музею.

Видання з’явилося у світ за допомогою Програми підтримки книговидавництва. Проте, як висловився заступник голови обласної ради Андрій Парубій: “Фінансування проекту здійснювалося за “залишковим” принципом”. Тобто під кінець року Галицькій видавничій спілці на видання фотоальбому виділили всі кошти, що залишилися в бюджеті згідно з Програмою підтримки книговидавництва. Проте пан Парубій потішив українських патріотів і висловив втішні сподівання: “Ця робота є лише початком і вона буде мати продовження. А ми (влада) докладемо зусиль, які від нас залежать, щоби реалізувати цей проект.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *