ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі Франківського району захопили актовий зал райвиконкому

Ратуша-ForUm

|

Близько 200 вчителів Франківського району Львова окупували сьогодні актовий зал Франківської райадміністрації на знак протесту проти невиплати заробітної плати. Причиною цього, за словами голови страйкому вчителів Франківського району Марії Перепуст стало те, що вчителям Франківського району м. Львова за грудень виплатили лише 5% заробітної плати, та не виплатили авансу за січень. Марія Перепуст зазначила, що ситуація з невиплатою заробітної плати виникла лише у Франківському районі м. Львова.

Голова страйкому також повідомила, що на сьогоднішні припинено виконавче провадження судових позовів вчителів Франківського району. „У судовиконавців Франківського району станом на сьогодні знаходяться судові позови вчителів на суму 1 млн. грн., справи вчителів на суму 2 млн. грн. розглядаються ще в суді”,― зазначила вона. За її інформацією, ситуація краща у Сихівському, Личаківському та Шевченківському районах м. Львова. Зокрема, у Сихівському районі судами виплачено 1 млн. 600 тис. грн., у Шевченківському районі — 1 млн. грн.

Заступник голови Франківської райадміністрації з гуманітарних питань, депутат Львівської міської ради Михайло Космина у свою чергу повідомив, що заборговану поточну зарплату вчителям Франківського району м. Львова буде виплачено до кінця цього тижня, зазначивши при цьому, що затримка із виплатою заробітної плати виникла через те, що школи перейшли на самостійний бухгалтерський облік.

Михайло Космина також зазначив, що виплата заборгованості за ст. 57 Закону про освіту відбуватиметься поступово, в міру надходження грошей від платників податків, повідомляє “Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *