ОСТАННІ НОВИНИ

Кутю на Святвечір люблять усі

Ратуша-ForUm

|

На Святу вечерю головною стравою для львів’ян є кутя, яка витісняє вареники і оселедці. Це підтвердило 84,3% опитаних (84,9% українців і 75% росіян) – такі результати соціологічного опитування, яке провів Незалежний центр соціологічно-психологічних досліджень на замовлення Інституту розвитку міста. Про це повідомив під час прес-конференції директор Інституту розвитку Андрій Садовий.

За його словами, цьогорічні опитування дають можливість по-новому відчути настрої серед львів’ян. Запитання, які ставилися восьмистам респондентам, були передсвяткові, злободенні і політичні. З’ясувалося, що колядує кожен четвертий львів’янин, 84,5% українці і 22,5% – росіяни. Крім цього ,поьбльшало людей, які хочуть святкувати Різдвяні свята разом з усім світом, тепер їх 67%, а от кількість незадоволених зменшилася до 21%.

Згідно з соціологічним опитуваням, символом нашого міста львів’яни вважають Оперний театр, який випередив у списку Високий Замок, Святоюрський собор і Ратушу. Хоч для росіян на першому місті таки Високий Замок, за це віддали свої голоси 35,4 % респондентів.

Злободенщина з минулого року змінилася не дуже, трьома проблемами, які найбільше турбують мешканців міста є : безробіття, злочинність і водопостачання. Особисте життя 69,9% опитанихтакож засмучує матеріальне забезпечення.

Таке дослідження Інститут розвитку міста проводить вже другий рік поспіль. Цього року до роботи залучили Незалежний центр соціолого-психоолгічних досліджень і Асоціацію практикуючих психологів. Протягом 11-18 грудня було опитано 800 осіб методом стандартизованого інтерв’ю, використовували квотну ймовірнісну вибірку. Наразі до широкого загалу донесені лише деякі результати, їх також надали народному дерутатові Тарасові Чорноволу і депутатові міської ради Володимирові Заболотовському для оприлюднення у владних структурах. На думку А. Садового, вигідно було б зробити таке опитування в Києві, Донецьку, Харкові, щоб мати реальну картину по всій Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *