ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега прожитий рік вважає вдалим

Ратуша-ForUm

|

Цього року на Львівщині вдалося розв’язати ряд ключових питань, але все таки є ще над чим працювати. “Теза команди, яку я очолюю – – це робота на результат. За пів року цю тезу вдалося привести в життя і вона стала також тезою і управлінців” – повідомив голова ЛОДА Олександр Сендега сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, найближчим часом мають здати Сихівський шляхопровід, онкоцентр і замок Жолкевських. “Позитивні результати маємо і з точки зору економіки. Очікуємо 14% приросту промислової продукції, а порівняно з 1998 року ми подвоїли обсяг виробленої продукції”,- сказав голова – “а за цією цифрою стоїть бюджет”. Так, Сендега повідомив, що цього року вдалося виконати бюджет і, навіть, отримати додаткові надходження. Середня зарплата зросла на 24% і зараз становить 460 гривень. Він також зазначив, що цього року вдалося відбудувати місто Жовкву, оновити Турку, відкрити реабілітаційний центр “Еліта” в Трускавці, а ще комп’ютеризувати 136 класів, переважно в сільській місцевості. Позитивним є і залучення іноземних інвестицій. “Ми очікуємо не менше 70 мільйонів іноземних інвестицій під кінець року” – наголосив О. Сендега. А ще, цього року вдалося погасити 30-мільйонну заборгованість по виплаті з бюджету сім’ям з дітьми і малозабезпеченим.

Натомість, досі не вдалося погасити заборгованість в галузі освіти, для погашення якої треба вишукати близько 7 млрд. грн. Є недопрацювання і житлово-комунальному господарстві, проблеми з екологією і заборгованість по зарплаті, яку вдалося зменшити лише до 105 мільйонів.

На найближчі роки Олександ Сендега вважає, що програма “максимум” – не знижувати темпів економічного розвитку, провести четвертий економічний форум, і за два роки комп’ютеризувати школи і нарешті виробити стратегію розвитку області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *