ОСТАННІ НОВИНИ

Роботу силовиків та влади прикордонних районів щодо боротьби з наркобізнесом визнано недостатньою

Ратуша-ForUm

|

Розширене засідання Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Львівській облдержадміністрації, котре відбулося сьогодні, визнало недостатньою роботу правоохоронних органів та РДА прикордонних районів щодо боротьби з наркобізнесом та профілактики наркоманії в області. Такий вирок поставили учасники засідання під головуванням голови Координаційного комітету при ЛОДА Леоніда Мельника: заступник голови ЛОДА Микола Дячишин, заступник голови облради Тарас Федак, інші члени комітету, керівники судових і правоохоронних структур та органів юстиції, голови райдержадміністрацій прикордонних районів Львівщини.

Основні питання, що розглядалися на засіданні, стосувалися стану боротьби з наркобізнесом та профілактики наркоманії, зокрема в прикордонних районах області. Під час засідання особлива увага зверталась на заходи з протидії та профілактики наркоманії. “Це питання можна кваліфікувати як одне з найважливіших. Адже йдеться про небезпеку для генофонду нації”, – наголосив Леонід Мельник.

За офіційною статистикою, кількість осіб на Львівщині, які допускають немедичне вживання наркотиків – 1657, з них 18 неповнолітніх. За соціальним станом серед наркоманів переважають безробітні – 90%, більше половини – молодь до 30 років, майже чверть – жінки. Тільки протягом липня-жовтня 2003 р. виявлено 1262 факти, пов’язані з незаконним розповсюдженням та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин. За ці злочини та правопорушення затримано 1255 осіб, 729 з них притягують до кримінальної відповідальності. З незаконного обігу вилучено понад 974 кг наркотиків. Порушено 1023 кримінальні справи, виявлено та задокументовано 134 злочини, пов’язані зі збутом наркотичних засобів. Знешкоджено п’ять підпільних нарколабораторій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *