ОСТАННІ НОВИНИ

Профком „Львівських авіаліній” заступився за Леонтія Загреву

Ратуша-ForUm

|

Профспілковий комітет Державного авіапідприємства „Львівські авіалінії” (ДАП „ЛА”) протестує проти наказів Мінтрансу про звільнення Леонтія Загреви з посади генерального директора ДАП та створення на базі авіапідприємства Державної холдингової компанії, вважаючи їх незаконними – повідомив заступник голови профкому „Львівських авіаліній” Леонід Ревонюк.

За його словами, 22 грудня відбулося спільне засідання профкому, страйкового комітету і ради ДАП „ЛА”, на якому було вирішено вважати видання наказу Мінтрансу „Про керівника ДАП „Львівські авіалінії” за №987 від 19 грудня цього року „спробою необгрунтованими адміністративно-силовими методами тиску на керівництво авіапідприємства змусити виконувати чергові неправочинні рішення, направлені на знищення” львівського авіапідприємства.

Свого часу профком „Львівських авіаліній” сам звернувся в Кабмін з проханням розглянути варіант створення в рамках експерименту на базі львівського ДАП холдингову компанію. Але відповідний міністерський наказ не сприймає, оскільки у ньому нібито ігноруються пропозиції ДАП „ЛА” щодо юридичних засад і схеми створення холдингу. Вважає, що він позбавлений юридичних підстав, містить схему, неможливу до виконання, що „вступає в протиріччя з Указом Президента і є заготовкою („фальшивкою”, яка буде відмінена Мінтрансом, як відбудеться розподіл, як непотрібна річ)”.

Колектив „Львівських авіаліній” (на підприємстві працює 1 000 чоловік) готовий відстоювати свою позицію шляхом страйку, допоки Мінтранс не відмінить свої накази і не відновить співпрацю для знаходження компромісного рішення щодо ДАП „ЛА”.

Міністр транспорту Георгій Кірпа, у свою чергу, вважає, що незадоволення на львівському авіапідприємстві „підігрівається” генеральним директором Леонтієм Загревою, який не хоче залишати свою посаду – повідомляє „Контекст-медіа”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *