ОСТАННІ НОВИНИ

ВАТ “Концерн Галнафтогаз” планує вийти на європейський ринок запозичень

Ратуша-ForUm

|

До 2008 року ВАТ “Концерн Галнафтогаз” планує довести число заправних комплексів стандарту “ОККО” до 200 у всіх регіонах України, заявив сьогодні під час прес-конференції фінансовий директор ВАТ “Концерн Галнафтогаз” Василь Даниляк. За його словами, протягом найближчих чотирьох років інвестиції в розбудову мережі АЗК “ОКК” складуть 80 млн. доларів США.

“За нашими розрахунками, на сьогодні ВАТ “Концерн Галнафтогаз” займає 5,4% ринку роздрібної реалізації нафтопродуктів в Україні, а ми хочемо довести цей показник до 12%” – підкреслив В.Даниляк.

Для залучення таких коштів та релазіації таких амбітних планів потрібні серйозні кошти. Саме тому концерн разом з Міжнародною фінансовою корпорацією розпочав реалізацію програми поліпшення корпоративного управління. Як зазначив заступник голови спостережної ради ВАТ “Концерн Галнафтогаз” Олександр Павленко, цей крок потрібен компанії на шляху до виходу на міжнародні ринки запозичень. Зараз комапнія проводить тендер серед чотирьох найбільших світових аудиторських компаній, щоби з наступного року провести у себе аудит міжнародного рівня, а потому запровадити на підприємстві комплексну автоматизовану систему управління підприємством. “Плани акціонерів компанії такі, що ми мусимо змінити підхід до залучення ресурсів, адже йдеться про зовсім інший рівень роботи, можливо, навіть залучення стратегічного інвестора” – підкреслив О.Павленко.

Натомість начальник аналітичного відділу концерну Андрій Худо каже, що вже зараз компанія веде переговори з двома європейськими банками з приводу майбутніх запозичень, однак про конкретну форму їх говорити поки що зарано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *