ОСТАННІ НОВИНИ

Аптек на Львівщині більше ніж потрібно

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в аптечній мережі працює більше 2,5 тисяч працівників у 465 аптеках, а відтак 1 аптека обслуговує в середньому лише 5,8 тисяч потенційних покупців, хоч мала б 28 тисяч – повідомив заступник голови ЛОДА Богдан Матолич під час прес-конференції.

За його словами, лише цього року відкрили 21 нову установу. Негативним явищем є те, що лише 54 заклади займаються приготуванням лікарських преператів (47 з них державні). Тому Б. Матолич вважає, що потрібно підтримувати саме державні аптеки, бо “на них тримається фармація”. Державні аптеки також дають більший товарообіг – 359 млню грн, проти 155 млн в приватних.

Він також повідомив, що на Львівщині націнка на ліки найменша в усій Україні. За словами генерального директора львівської обласної аптечної корпорації Володимира Зінихи, між посередникими є певна домовленість і націнки не зростатимуть. Всі видатки пов’язані зі здешевленням лікарських препаратів, беруть на себе аптеки. Так, за 11 місяців поточного року понад два мільйони гривень витрачено на пільгові ліки для незахищених верств населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *