ОСТАННІ НОВИНИ

Становище інвалідів і непрацюючих наступного року мало б покращитися

Ратуша-ForUm

|

Під час сьогоднішньої сесії облради прийняли програми зайнятості населення Львівщини на 2004 рік і соціального захисту та реабілітації інвалідів на 2003-2006 роки.

Програма зайнятості передбачає зменшення рівня безробіття, підтримку соціально незахищених і збільшення рівня зайнятості. Як повідомив начальник головного управління праці та соціального захисту населення О. Качковський, за 10 місяців працевлаштовано 31,2 тисячу осіб, 7,1 тисяча перебувають на навчанні чи підвищенні кваліфікації, 15,3 тисяч залучено до участі в громадській діяльності. На наступний рік програмою передбачено працевлаштувати 36 тисяч осіб і ще 1280 особам надати допомогу для започаткування підприємницької діяльності.

Програма захисту та реабілітації інвалідів передбачає: реструктуризацію боргів інвалідів за житлово-комунальні послуги і надання пільг при оплаті за них, створення необхідних умови для доступу громадян з особливими потребами до закладів соціальної інфраструктури і забезпечення неповносправних медичним оглядом, а дітей оздоровленням. Крім цього розроблятимуть окрему програму щодо навчання дітей-інвалідів. Програма також передбачає фізичне оздоровлення шляхом створення нових відділено “Інваспорту” і проведення спартакіад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *