ОСТАННІ НОВИНИ

“Карітас“ роздавав подарунки по 100 євро

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в приміщенні Українського католицького університету фонд “Карітас” провів акцію Святого Миколая для дітей які постраждали під час скнилівської катастрофи. Протягом двох днів 41 дитина отримає подарунки на суму 4100 євро – повідомив помічник президента Міжнародного благодійного фонду “Карітас” Україна Анатолій Козак.

 

За його словами, у кожної дитини питали, яких подарунків вона хоче. Побажання були різні, але вирішили обмежитися сумою в 100 євро на одну дитину. Більшіть речей вибирали самі діти чи їхні батьки в магазині “Антошка”. Здебільшого, це  були іграшки, одяг та взуття. Сьогодні подарунки отримали старші діти 10-16 років, для яких молодіжна організація  “Марійська дружина” влаштувала театралізоване дійство. Завтра презенти отримають молодші діти.

 

А. Козак також нагадав, що “Карітас” був  першим, хто включився в допомогу через церковні організації. Тільки минулого року вони допомогли  94 особам, родичі яких постраждали під час катастрофи. “Сьогодні помітна тенденція до забуття цієї катастрофи” – вважає він, – “але “Карітас” вирішив довготривало допомагати”. Цього року вони матеріально допомогли 13 сім’ям, а ще 33-оє дітей змогли за рахунок фонду оздоровитися в таборах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *