ОСТАННІ НОВИНИ

“Аваль” видав кредитів підприємствам АПК на 23 млн. гривень

Ратуша-ForUm

|

Банк “Аваль” прокредитував 50 підприємств агропромислового комплексу Львівщини протягом 2003 року на суму 23, 231 млн. гривень, повідомив сьогодні під час засідання в Прес-клубі ринкових реформ директор ЛОД АППБ “Аваль” Микола Вознюк. Він вважає, що реальне підгрунтя для роботи банків у цій сфері є , оскільки на Львівщині функціонує понад 600 сільськогосподарських підприємств та 1180 селянських фермерських господарств.

 

Позитив полягає в тому, що кредити банки надають під нижчий процент ніж зазвичай, решту компенсовує банкам держава. Загалом до виконання Указу Президента, що регламентує видачу кредитів, найпалкіше приступили банк “Надра”, Приватбанк, Ощадбанк та банк “Аваль”.

 

Зі свого боку, заступник голови Львівської ОДА Іван Стефанишин назвав надання сільськогосподарським підприємствам кредитів на пільговій основі не проблемою, а перспективою, адже від цих кредитів залежить агропромисловий комплекс нашої держави. Пан Стефанишин також відзначив, що позитивним є те, що вперше в державний бюджет закладено 140 млн. грн. для компенсації банкам довготермінового кредитування сільськогосподарських підприємств для купівлі складної сільськогосподарської техніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *