ОСТАННІ НОВИНИ

Напередодні виборів амбіцій не обласному рівні не буде – Іван Денькович

Ратуша-ForUm

|

Лідери опозиційних сил Львівщини важають, що напередодні виборів треба визначитися з кандидатами, але чи буде це єдиний кандидат і як співпрацюватимуть партійні органи наразі говорити зарано. Про це під час спільної прес-конференції повідомили голова ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець, голова ЛОО БЮТ Іван Денькович і голова ЛОО УНА-УНСО Остап Козак.

За словами Р. Новоженця, УРП “Собор” ще раніше заявляла про готовність підтримати на виборах В. Ющенка. Наступного тижня він очікує, що на проводі партії буде присутній керівник блоку “Наша Україна” у Львівській області Петро Олійник і вони підпишуть угоду про співпрацю.

І. Денькович вважає, що на даному етапі ще рано говорити про висунення єдиного кандидата і не виключено, що на першому етапі буде висенено кандидатуру Ю. Тимошенко. Бо, за його словами, якщо є один кандидат, його легше усунути. Натомість він наголосив, що має попередню домовленість з П. Олійником про співпрацю, а відтак на обласному рівні амбіцій не буде.

“Такої цікавої ситуації, як зараз, в Україні не було за роки незалежності – передвиборча кампанія вже почалася” – вважає О. Козак. Відтак, він каже, що тепер треба шукати формат домовленостей. На його думку, одна політична сила, навіть така потужна як “Наша Україна”, не зможе сама провести свого кандидата і потрібна спільна робота.

Вони також розповіли, що в середині січня опозиційні сили з ініціативи Р. Новоженця проведуть кілька круглих столів на тему “Яким бути майбутньому президентові України”, під час яких учасники різних політичних і громадських організацій спробують намалювити ідеальний портрет майбутнього президента. Власне йде мова про вироблення тез і висунення вимог, які мали б лежати в основі передвиборчих програм. І. Денькович зазначив, що висновки круглих столів матимуть рекомендаційний характер і будуть надіслані кожному кандидатові, щоб він міг врахувати всі плюси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *