ОСТАННІ НОВИНИ

Затримки є і з отриманням угорських віз

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в приміщенні облдержадміністрація відбувся круглий стіл на тему “Запровадження візового режиму між Угорщиною та Україною: вплив на туристичні потоки”. Учасниками столу були заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич, консули Угорщини Ендре Сабо та Аттіла Варга, представник Міністерства закордонних справ України у Львові В. Войнаровський та керівники туристичних підприємств України.

У вступному слові пан Матолич повідомив, що за 10 місяців 2003 року товарооборот між Україною та Львівською областю склав 23 мільйони доларів. “Це лише 0,8% від загального товарообороту області, проте, – заявив Матолич,– за останній рік він зріс на 36,8%.” Також, за словами Матолича, Угорщина інвестувала в нашу область 37 мільйонів доларів, діє понад 30 спільних українсько-угорських підприємств.

Консул Угорщини в Ужгороді Ендре Сабо, повідомив весь механізм отримання віз. За цим механізму існують візи чотирьох категорій: А, В, С, D, які видаються на короткий термін, починаючи від перебування в аеропорту і до довготривалих віз. Лише при видачі останньої, клієнт повинен звернутися в консульство особисто. Усі категорії віз – безкоштовні. Проте перетинаючи кордон з Угощиною, клієнт повинен мати при собі 10-15 тисяч форинтів на добу перебування у країні. Також пан Сабо повідомив, що кожного дня до консульства надходять 500-600 нових паспортів, співробітники консульства працюють на повну потугу, проте затримки з отриманнями віз все ж є.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *