ОСТАННІ НОВИНИ

Комп’ютерного томографа для лікарні швидкої медичної допомоги цього року не придбають - Ігор Базарник

Ратуша-ForUm

|

На останньому засіданні тендерного комітету Львівської міської ради було вирішено відмовититися від закупівлі у цьому році комп’ютерного томографа для Лікарні швидкої медичної допомоги. Голова комітету, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ігор Базарник аргументував це рішення неправильною підготовкою документації з боку фірм-претендентів. Одна з фірм, наприклад, не подала ліцензії від Міністерства охорони здоров’я України. Окрім того, вартість пропозицій не відповідала фінансовим можливостям Львова. Відтак, наступний тендер буде оголошений у січні наступного року, а в міському бюджеті-2004 буде передбачена більша сума на закупівлю томографа.

Існує загроза, що спонсори, які готові були взяти на себе більш, ніж мільйонні витрати на придбання томографа, можуть відкликати свої грош у випадку зволікання з купівлею апарату. Однак, Ігор Базарник вважає, що реальні гроші, на які місто могло розраховувати від спонсорів – 400 тисяч гривень. Про решту коштів не було зазначено у письмових зобов’язаннях, а лише в усних домовленостях.

Напередодні депутати Львівської міської ради Данило Ярема, Василь Ткач й Андрій Стецьків звинуватили виконкомівську частину комітету у небажанні співпрацювати з конкретними фірмами, які подали свої пропозиції на тендер. Це, на думку депутатів, стало вирішальним у прийнятті рішення. Водночас самі депутати утрималися від голосування, пояснивши це тим, що не мали письмової аргументації про недоцільність закупівлі томографа. Голова тендерного комітету Ігор Базарник спростував звинувачення депутатів у їх недостатній поінформованості з боку членів виконкому: „Усі питання щодо комп’ютерного томографа обговорювалися на засідіннях комітету, і запрошені були всі учасники. Тому про ситуацію знали всі, хто хотів знати“.

Єдиною спільною позицією виконкомівської та депутатської частин тендерного комітету Львівської міської ради є бажання придбати апарат в найкоротший термін. „Однак це необхідно зробити, не порушуючи закон“, – зазначив Ігор Базарник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *