ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Богуславський привіз до Львова свою нову виставку

Ратуша-ForUm

|

Завтра в галереї Гердан на вулиці Руській, 4 відкривають нову виставку художника Волидимира Богуславського – 16 картин, серед яких переважають натюрморти і пейзажі. Її експонуватимуть до 5 січня.

Як повідомив художник, всі роботи писалися два останніх роки і в такому складі ці картини ще не виставлялися, лише троє з них були на на виставках. За словами В. Богуславського, він не готував спеціальної серії картин, “кожна з цих робіт не пов’язана з іншою”. Найбільшу увагу він ставить на контрасті кольорів, але це не визначальна риса, бо, за словами художника, є і сумні і зовсім темні картини.

В. Богуславський також зауважив, що до дахів він ставиться по-особливому: “це ще не небо, але вже і не земля”, “вони не мають жодного відношення до того, що відбувається на землі”. До речі дахи часто зображені на його роботах і є в цій виставці. “ Я відмовився від літературного сюжету, для мене цікавіше емоційна дія” – додав В. Богуславський.

За словами автора, останнім часом його роботи змінилися, раніше в них було більше абстрактного, географічного, а тепер картини реалістичні, змінилася і їхня форма. Серед картин цієї виставки є кілька чорних, вони, на думку В. Богуславського, вимагають відповідного освітлення: дві спрямованих лампи, які дають свої контрасти, проте тут таких умов немає.

“Головне, що я займаюся тим, чим хочу, я незалежний ні від кого” – вважає Богуславський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *