ОСТАННІ НОВИНИ

Можливості для співпраці з Канадою не використовуються вповні

Ратуша-ForUm

|

Таку тезу висунув під час зустрічі з делегацією міста Вінніпег (Канада) перший заступник голови ЛОДА Леонід Мельник. За його словами, так відбувається попри значне зацікавлення у розвитку зонішньоекономічних зв’язківміж підприємствами Львівської області і Канади. Водночас Л.Мельник зазначив, що у налагодженні співпраці йдеться передовсім про встановлення партнерських зв’язків. “Ми ми не просимо у вс грошей, а пропонуємо партнерські стосунки ”, – підкреслив віце-губернатор. За словами Леоніда Мельника, Львівщина насамперед зацікавлена в навчанні ефективному менеджменту, залученні передового досвіду у сфері житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

У свою чергу представник канадської делегації подав до головного управління економіки обласної адміністрації 10 інвестиційних пропозицій, серед яких передача досвіду передових технологій, транспортування, будівництво житла, забезпеченого найсучаснішою теплоізоляцією, очищувачами повітря та інші.

Впродовж 9-ти місяців 2003 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами області з Канадою склав 754,0 тис.дол.США або 0,03% від загального обсягу міжнародної торгівлі області. При цьому експорт складав 518,2 тис. дол. США (0,15% від загальнообласного обсягу експорту), а імпорт – 235,8 тис. дол. США (0,01% від загальнообласного обсягу імпорту). Порівняно з відповідним періодом 2002 року зовнішньоторговельний оборот збільшиться на 246 тис. дол.США або на 48,4%. Причому експорт збільшиться на 207,0 тис.дол.США або у 66,6 %, а імпорт – 39 тис.дол.США або 19,8%.

Станом на 1 жовтня 2003 року канадськими інвесторами в економіку області внесено інвестицій на суму 7,5 млн.дол.США, що становить 2,6% від загального обсягу інвестицій в область (прогнозний показник). Загальний обсяг залучених в економіку області склав 280,0 млн.дол.США. На Львівщині утворено більше 50 підприємств за участю канадського капіталу. Серед найбільших підприємств можна виділити СП “Львів-Торонто-Договір” (надання туристичних послуг, будівництво), “Електрон банк” (фінансово-кредитна сфера), СП “Савеля Лтд” (роздрібна торгівля, надання туристичних послуг), СП “Росан” (надання транспортних послуг), СП “Росан-Пак” (виробництво пакувальних матеріалів), СП “Новий дім” (виробництво будівельних матеріалів), СП “Галичина”, (реконструкція свиновідгодівельного комплексу в с. Кавсько Стрийський р-н).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *