ОСТАННІ НОВИНИ

Інваліди теж мають своє свято

Ратуша-ForUm

|

Проблеми неповносправних мешканців Львівщини були в центрі уваги під час сьогоднішнього відзначення Міжнародного дня інвалідів. Понад 132 тисячі інвалідів проживає на території нашої області – повідомив заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич. Він також наголосив, що на Львівщині діє Комплексна програма соціального захисту інвалідів, спрямована на поліпшення умов їх життя і праці. Зокрема, 627 інвалідів було забезпечено засобами пересування, 32 особи – спеціальним автотранспортом, 4,5 тисячі інвалідів зору – засобами корекції зору, близько 1,5 тисячі чоловік — санаторно-оздоровчими путівками. Було надано допомогу у розмірі 1 млн. 200 тисяч гривень підприємствам, на яких працюють інваліди.

Система соціального захисту області налічує 32 районних та 27 територіальних центрів, а також спеціалізований центр соціальної трудової та професійної реабілітації інвалідів.

Найприємнішим моментом відзначення стало вручення нагород. Керівники кількох районних асоціацій інвалідів Львівщини отримали державні нагороди України. Долучились до відзначення і місцеві органи влади, зокрема, облдержадміністрація та Фонду соціального захисту. Отримали нагороди також переможці приуроченої до Міжнародного дня інвалідів Всеукраїнської акції „Зорі надії”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *