ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ відзначатиме річниці смерті своїх провідників

Ратуша-ForUm

|

Наступного року мине 60 років з дня смерті митрополита Андрея Шептицького та 20 років з дня смерті патріарха Йосипа Сліпого. Крім цього на 2004 рік припадає 100-річчя з дня смерті матері митрополита Андрея – Софії Шептицької. Синод єпископів УГКЦ доручив підготувати план заходів щодо відзначення цих подій катехитичній і колодіжній комісіям та комісії у справах родини, повідомляє прес-служба Українського католицького університету.

Враховуючи те, що митрополит Андрей багато уваги приділяв катехитичній справі, в своїх багатьох працях аналізував особу катехита, митрополича катехитична комісія вирішила провести олімпіади серед учнівської молоді зі знання катехизму на парафіяльному, деканальному, єпархіальному, митрополичому рівнях.

Катехитична комісія також планує провести тематичні семінари про життя та діяльність митрополита Шептицького і патріарха Йосипа, реколекції для катехитів і вчителів християнської етики на підставі коментаря митрополита Андрея до молитви “Отче наш”.

Наступний рік проголошений роком молитви за прославу митрополита Андрея, тому всі уроки катехизму починатимуться з цієї молитви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *