ОСТАННІ НОВИНИ

Втілення генплану Львова потребує прагматичного підходу та залучення інвесторів

Ратуша-ForUm

|

Громадські слухання генерального плану Львова визначили учора перспективи розвитку нашого міста. Було висловлено чимало критичних зауважень стосовно нинішнього стану Львова. Зокрема, констатовано, що вулична мережа перебуває на рівні пізнього середньовіччя, а європейським стандартам частково відповідають лише чотири вулиці.

Присутні погодилися, що потрібен прагматичний підхід до реалізації генплану, а це пошук та залучення інвесторів (як внутрішніх так зовнішніх), яке можливе лише за умови прозорих та чітко прописаних для інвесторів процедур на оренду, купівлю землі чи будівництво у Львові. Швидке опрацювання звернень підприємств та громадян органами виконавчої влади (спроби уже робляться – “єдине вікно“ міської ради, яке має почати

працювати з січня наступного року).

Новий генплан, який представляв керівник відповідного відділу міськради Віталій Дубина, загалом сприйнятий добре. Залишається побажати йому швидкої реалізації. Керівник організаційно-інформаційного управління міськради Ярослав Галицький нагадав, що попередній генплан, розроблений ще 14 років тому “Діпромістом” за керівництва нині покійного Зеновія Підлісного, незважаючи на гучне обговорення так і не був втілений.

До кінця тижня проект генплану скерують до міської ради. Міська влада планує затвердити новий генеральний план до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *